"LOL" je zastareo; piše se "haha"

Akronim od "laugh out loud" - LOL na društvenim mrežama se upotrebljava sve manje, a korisnici ga sve češće zamenjuju emotikonima i onomatopejama "haha" ili "hehe", pokazalo je istraživanje o e-smejanju, koje su među američkim građanima sproveli zaposleni na Facebooku.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 11.08.2015.

11:24

Default images
Beta / AP Photo/Jeff Chiu

Otkriveno je da je čak i onomatopeja "hehe" češće korišćena od LOL, koji koristi samo 1,9 odsto starijih korisnika, u odnosu na 51,4 odsto koliko ih koristi "haha", prenose mediji.

Emotikoni se pojavljuju u 33,7 odsto objava, a "hehe" je na trećem mestu s 13,1 odsto. Analiza je pokazala da muškarci i žene drugačije pokazuju da im je nešto duhovito, pri čemu muškarci češće koriste onomatopeje "hehe", "haha", a žene više vole emotikone, kao i mlađa populacija.

Inače, prijateljima tokom prepiske često šaljemo emotikone, odnosno "smajliće", kako ih još zovu. Kad je reč o geografskom području, "haha" i "hehe" popularniji su na zapadnoj američkoj obali, emotikoni su najčešći izbor stanovnika srednjeg zapada, a stanovnici južnih američkih država najradije još uvek upotrebljavaju LOL.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: