RIAA tužila Cnet tvrdeći da je domaćin piratskog softvera

Nekoliko istaknutih muzičkih grupa među kojima su RIAA, A2IM i ASCAP su optužili sajt CNET da u svom odeljku Download.com postavlja aplikacije koje krše autorska prava.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 01.08.2015.

15:53

Default images

U pismu upućenom direktoru matične kompanije CBS, grupe apeluju na kompaniju da razmotri svoju ponudu softvera. Uprkos rastu prihoda koji dolazi od strimovanja iz digitalne muzike, muzička industrija i dalje vidi online pirateriju kao ozbiljnu pretnju.

Ove nedelje je koalicija od 16 grupa među kojima je i RIAA, izrazila zabrinutost zbog takozvanog ripovanja softvera. Grupa naime nije zadovoljna download sekcijom Cnet sajta jer nudi pristup raznim Youtube download-erima i drugim alatkama za ripovanje strimovane muzike. Ipak, CBS nije previše impresioniran ovim optužbama i u svom odgovoru na ovo poručuju da je sav taj softver legalan.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: