Twitter za jedan dan ugasio više 10.000 naloga IDIL-a

Twitter je za samo jedan dan suspendovao više od 10.000 naloga povezanih s IDIL-om.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 10.04.2015.

18:50

Default images

Iako Twitterovi podaci zbog kojih je donesena odluka o suspenziji naloga još uvek nisu javno objavljeni, predstavnik mikrobloging sajta je potvrdio da su nalozi ukinuti 2. aprila zbog tvitovanja pretnji.

Ako je ova informacija tačna, radi se o najvećoj čistki IDIL-ovih naloga za koje neki eksperti veruju da ih ima više od 90.000 na Twitteru.

Nove suspenzije naloga su se dogodile u vreme kritika upućenih Twitteru zbog toga što IDIL-u polazi za rukom da glorifikuje nasilje, širi svoju propagandu, i pronalazi nove članove.

Predstavnik Twittera, koji je želeo da ostane anoniman, tvrdi da se ubrzano radi na gašenju IDIL-ovih naloga, kao i na razotkrivanju grupa poput Anonymous.

Međutim, neki aktivisti koji se bore protiv IDIL-a smatraju da će se gašenje IDIL-ovih naloga negativno odraziti na praćenje aktivnosti ove terorističke grupe.

"Jedina promena je to što se prethodno suspendovani nalozi sada brišu. Ali, to nema nikakvog uticaja na aktivne naloge i ovim se ne postiže ništa. Ustvari, broj aktivnih naloga se povećao", naveo je jedan od aktivista.

Drugi tvrde da će simpatizeri IDIL-a otvoriti nove naloge za manje od 24 sata i da će se njihov broj povećati.

Foto: Rosaura Ochoa/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: