Ovo je primer jedne od najsigurnijih lozinki na svetu

Kompjuteru je potrebno manje od sekunde da razbije lozinku od osam ili manje znakova! Saznajte kako na jednostavan način osigurati svoje podatke za koje vam je potrebna lozinka.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 11.04.2015.

08:20

Default images
Foto: Thinkstock

Na veoma simpatičan i jednostavan način, američki obaveštajac Edvard Snouden dao je nekoliko saveta kako napraviti bolju lozinku.

“Loše lozinke su jedne od najjednostavnijih načina da se kompromituje sistem. Za veoma jednostavnu lozinku od osam znakova, doslovno može biti potrebno manje od jednog minuta da kompjuter prođe kroz sve mogućnosti i 'razbije' je', rekao je Snouden u emisiji Last Week Tonight.

Pisanje reči s namernim tipfelerom nije dobra ideja, jer se i takve reči kao pogrešno napisane nalaze u rečnicima.

Najbolje je umesto o rečima ili nizu znakova, razmišljati o frazama. One se lako pamte, a veoma su efikasne.

“Razmislite o nekoj frazi koja vam odgovara. Predugačka je da bi se probila, a verovatno se ni ne nalazi u rečniku', kaže Snouden.

Kao primer takve lozinke naveo je 'margaretthatcher100%sexy'.

Izvor: dnevnik.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: