Indija: Majmuni koče razvoj interneta

Makaki majmuni postali su prepreka razvoju interneta u indijskom gradu Varanasi.

Tehnopolis

Izvor: BBC

Petak, 03.04.2015.

09:23

Default images

Foto: Jaymis Loveday / Flickr.com

Vlasti planiraju da instaliraju 700.000 kilometara optičkih kablova i umreže 250.000 indijskih sela u roku od tri godine, ali predstavnici grada Varanasi ne mogu da se izbore sa majmunima koji jedu kablove.

“Ne možemo pomeriti hramove odavde. Ne možemo promeniti sve. Majmuni će pojesti sve žice”, rekao je inženjer komunikacija Šrivastava za AP.

Varanasi je poznat kao sveti grad i milioni ljudi ga svake godine posećuju kako bi se okupali u reci Gang.

Oni, kao i lokalno stanovništvo, makaki majmune smatraju svetim životinjama i hrane ih, a životinje postaju sve bezobzirnije.

Šrivastava kaže da njegov tim sad traži alternative, ali da ima vrlo malo izbora. Kuće se prave suviše blizu jedna drugoj, pa je teško postavljati podzemne kablove, a rasterivanje majmuna takođe ne dolazi u obzir, jer će to naljutiti meštane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: