Da li vam je MySpace poslao mejl?

Nekada davno, pre nego što je Facebook zagospodario internetom, glavna društvena mreža bio je MySpace.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 17.02.2015.

11:34

Default images

Foto: Jim Whimpey / Flickr.com

Na ovoj mreži družili su se prijatelji, članovi porodice i potpuni stranci, a snažan akcent bio je na muzici.

MySpace je bio korak ispred svog vremena, sve dok se 2008. nije pojavio Facebook.

U nadi da će oživeti ovu kompaniju, Džastin Timberlejk i Specific Media kupili su MySpace od News Corpa za 35 miliona dolara 2011.

Novi vlasnici dali su mu savremeniji izgled i delovalo je da bi MySpace ponovo mogao da zaživi. Štaviše, prošle godine kompanija je navodno potrošila 20 miliona dolara na reklamnu kampanju.

Ipak, deluje da MySpace više jednostavno nema istu moć privlačnosti kao što je to bio slučaj u jeku njegove slave.

To ne znači da su vlasnici od njega digli ruke. Sada primenjuju druge strategije – šalju mejlove korisnicima na kojima se nalaze njihove fotografije objavljene na toj mreži pre deset godina. Korisnici dobijaju i link ka njihovom starom profilu.

Još nije poznato da li ova taktika “radi”, ali svakako budi nostalgiju kod onih kojima je MySpace bio prva internet društvena mreža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: