Aplikacija koja pronalazi skrivene fotografije na Facebooku

Skrivanje fotografija na Facebooku možda ne funkcioniše onako kako ste mislili.

Tehnopolis

Izvor: Mashable

Sreda, 31.12.2014.

08:52

Default images

Picturebook, ekstenzija na pretraživaču koja je sada dostupna u Chrome web store, može vam omogućiti da pregledate „skrivene fotografije bilo koje osobe na Facebooku, čak i ako joj niste prijatelj“.

Međutim, opis ovog dodatka, iako tehnički tačan, zapravo nije istinit.

Ni jedna aplikacija, niti ekstenzija za pretraživač ne može promeniti podešavanja privatnosti za nečije fotografije.

Picturebook zapravo može da vam otkrije fotografije koje biste ionako videli, iako ih je korisnik koji je tagovan na njima možda sakrio sa svog timelinea.

Na primer, prijatelj vas je tagovao na fotografiji koja nije najreprezentativnija. Vi je sakrijete sa vašeg timelinea, ali to ne znači da je niko drugi ne može videti. Ukoliko je kod prijatelja album „javan“, može je videti bilo ko.

Picturebook vam samo olakšava da pronađete nešto što je ionako dostupno za javnost.

Vredi istaći da Facebook svakog korisnika podseća da je sakrivena fotografija ipak vidljiva na „zidu“ ljudi koji su tagovani.

Kako da sakrijete fotografiju?

Jedini način je da se „odtagujete“. Prvo selektujte „hidden from timeline“ u padajućem meniju ispod fotografije. Odatle selektujte „Report/remove tag“ u popup prozoru koji se pojavi i odaberite „remove tag“.

Nakon toga se fotografija ne može pronaći u Picturebook, ali će se ipak videti kod drugih prijatelja na Facebooku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: