Intel predstavio svoju IoT platformu (VIDEO)

Intel je jedna od kompanija koje su veoma zainteresovane za Internet of Things (IoT) popularizaciju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 10.12.2014.

20:38

Default images

Tokom ovogodišnjeg CES sajma, povezani gedžeti su bili svuda na Intelovom štandu, a IoT je svakako jedan od najbrže rastućih kompanijinih poslova.

Sada Intel pravi još jedan veliki korak na ovom polju, u vidu lansiranja svoje Internet of Things platforme, koja će kompanijama pomoći da lakše testiraju, ugrade i osiguraju pametne uređaje.

Intel čini sve kako bi direktno odgovorio Qualcommu, koji je već uzeo tržište čipova od Intela, a sada je na putu da slično učini i sa Internet of Things sektorom preko AllSeen Alliance i AllJoyn standarda. Intel je već sklopio partnerstvo sa kompanijama Dell, Accenture i drugima u radu na IoT platformi, a u planu su i novi sporazumi.

Kompanija je predstavila i nekoliko hardverskih i softverskih rešenja, koja će olakšati rad partnerima. Intel na ovaj način pokušava da bude korak ispred Qualcomma, a ova konkurentnost će svakako pomoći kreiranju korisnih povezanih uređaja. Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: