Holiday.com - novi najskuplji domen na svetu?

Prateći uspeh velikih internacionalnih poslovnih poteza kao što su booking.com i hotels. com, uskoro bi mogli da prisustvujemo rađanju najskupljoj prodaji jednog internet domena na svetu – holiday.com.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 05.11.2014.

16:45

Default images

Aukciju domena nadgledaće kompanija Breathe Luxury , koja je domen holiday.com opisala kao „Sveti gral turističke industrije“.

Kompanija se nada da bi cena domena mogla da nadmaši cifru od 8 miliona dolara koliko je plaćen sex.com 2010. godine.

U poslednjih 16 godina bilo je dosta pokušaja da se kupi ovaj domen dok se nalazio u vlasništvu kompanije iz SAD koja sada tvrdi da ne može da priušti investiciju potrebnu da se ovaj domen pretvori u profitabilan posao.

Stručnjak za internet hosting Ričard Vinslou tvrdi da bi endžini za pretragu „cenili“ adresu od jedne reči kao što je „holiday“.

Međutim, Vinslou upozorava da stvari nisu toliko proste i da prosta kupovina domena neće privući veliki broj posetilaca pošto je ipak potreban biznis plan kako bi se sajt efektivno reklamirao.

Ukoliko prodaja isuni očekivanja, holiday.com mogao bi da nadmaši cenu koju su postigli insurance.com i vacationrentals.com, koji su prodati za 21 milion dolara, međutim, oba sajta prodata su zajedno sa kompletno postavljenim poslom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: