Ovo su najopasnije slavne osobe na internetu

Ukoliko planirate da unesete ime Džimija Kimela ili Šeril Kol u Google, trebalo bi da budete na dodatnom oprezu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

20:45

Default images

Kompanija zadužena za bezbednost kompjutera McAfee izjavila je da su ove dve osobe najopasnije slavne ličnosti koje bi mogil da potražite na internetu.

Kompanija kaže da ukoliko rešite da "guglate" Džimija Kimela, postoje šanse od 19 odsto da ćete završiti na sajtu koji je testiran pozitivno na spyware, viruse ili malware.

Među ostalim slavnim osobama čija imena bi trebalo da budu na listi za dodatni oprez nalaze se još i Brus Springstin, Čelsi Hendler i Kristina Agilera. Ovo istraživanje je sprovedeno i u Velikoj Britaniji, i tamo je Šeril Kul proglašena "najopasnijom" slavnom osobom. Sudeći po ovom istraživanju, 15 odsto rezultata pretrage imalo je linkove na sadržaj visokog rizika.

Ukoliko proširite pretragu terminima kao što su „video“ ili „slika“, rizik se dodatno povećava. Odmah iza Šeril nalazi se Danijel Redklif a na trećem mestu se nalazi Džesi Džej.

Foto: Image courtesy of hyena reality at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: