Ovo su hakerski napadi u realnom vremenu

Želite da se osetite nervozno u vezi sa svojom internet konekcijom? Bezbednosna kompanija Norse je više nego srećna da vam izađe u susret.

Tehnopolis

Izvor: Endgadget

Sreda, 25.06.2014.

17:40

Default images

Kompanija je postavila sajt koj prikazuje sve hakerske napade koji se dešavaju u svetu, i to u realnom vremenu. Međutim, u pitanju su napadi na mreže koje su ranjive sa namerom.

Iako ovo ne predstavlja ceo internet, mapa se ipak ponaša kao mikrokosmos do neke mere – najveći deo napada dolazi iz Kine ili SAD, a skoro u svakom slučaju Amerikanci su ti koji imaju ulogu vreće za udaranje.

Čak ćete biti u prilici da vidite i velike, i iznenađujuće lepe, napade ako se uključite u pravom trenutku.

Možda bi bilo bolje da proverite kakva vam je internet zaštita...

Pogledajte kako sve to izgleda (sajt se najbolje gleda iz Chromea)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: