Rusija ograničila prava blogera

Ruska Državna Duma ograničila je prava blogera, donošenjem zakona o blogovima u okviru paketa antiterorističkih zakona.

Tehnopolis

Izvor: Beta

Utorak, 22.04.2014.

18:31

Default images

Tim zakonom popularni blogeri, odnosno oni čije tekstove čita dnevno više od tri hiljade posetilaca, moraće da proveravaju istinitost informacija koje objavljuju, zabranjeno im je da šire informacije o privatnom životu građana, moraju da poštuju odredbe izbornog zakona i ukazuju na ograničenja za korisnike određenih uzrasta.

Pored toga, zakon, koji treba da stupi na snagu 1. avgusta ove godine, obavezuje blogere da na svom sajtu objave svoje prezime i adresu elektronske pošte.

Ruski komitet za nadzor u oblasti komunikacija ima pravo da zahteva informaciju o blogerima kako bi sastavio spisak popularnih blogera.

Blogeri se, takođe, obavezuju da vode računa da blogovi ne budu korišćeni za objavljivanje državnih tajni, ekstremističkih sadržaja, kao i za propagiranje pornografije.

Foto: Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: