Erdogan tužio Ustavnom sudu društvene mreže

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan podneo je tužbu Ustavnom sudu Turske protiv društvenih mreža na internetu koje optužuje da krše njegova i prava njegove porodice, izjavio je danas član njegovog kabineta.

Tehnopolis

Izvor: Beta

Subota, 19.04.2014.

11:06

Default images

Turski premijer u tužbi zahteva da se sa tih mreža uklone sadržaji koji, kako je naveo, ugrožavaju i krše njegova prava. Erdogan je 20. marta zabranio u Turskoj pristup Twitter pošto su njegovi protivnici na toj društvenoj mreži objavili snimke telefonskih razgovora kojima se premijer povezuje sa skandalom vezanim za korupciju.

Turske vlasti su odlukom Ustavnog suda bile primorane da 3. aprila povuku odluku o blokadi Twittera. Sud je tada saopštio da se blokadom Twittera krše ustavno pravo i sloboda govora.

Međutim, sajt YouTube je i dalje blokiran u Turskoj. Vlasti su blokirale taj sajt posle objavljivanja snimka sastanka ministra spoljnih poslova Turske, šefa obaveštajne službe i visokih vojnih idiplomatskih zvaničnika o mogućnosti turske vojne intervencije u Siriji.

Erdogan: Tviter je zlo
Twitter ne želi kancelariju u Turskoj

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: