Sudan se odsekao od interneta

Sudan potresaju nasilni protesti zbog povećanja cene goriva, ali do ostatka sveta stiže sve manje informacija o situaciji u zemlji, jer je ona bukvalno odsečena od interneta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 26.09.2013.

11:44

Default images

Kako je potvrdila kompanija za nadgledanje interneta "Renesis", Sudan više nije povezan sa svetskom mrežom, a iako se ne zna da li vlast stoji iza toga, slučaj podseća na 2011. i revoluciju u Egiptu.

"Činjenica da se ovde radi o više različitih internet provajdera i da je do isključenja došlo u isto vreme, ukazuje na to je u pitanju koordinisana akcija. Ipak, ostavljamo mogućnost da je u pitanju veliki tehnički kvar", navodi analitičar Renesisa.

Do demonstracija, u kojima su dosad živote izgubile tri osobe, došlo je zbog rastuće inflacije i sve većeg uticaja cene goriva na siromašne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: