11 Google servisa za koje niste čuli

Google je najpoznatiji po svom neverovatno moćnom veb pretraživaču i Android operativnom sistemu. Međutim, ovaj internet gigant korisnicima nudi mnogo više od pukog pretraživanja interneta i smartfonova.

Tehnopolis

Izvor: Businessinsider

Sreda, 20.03.2013.

08:30

Default images

Sadašnji i bivši radnici Googlea naveli su manje poznate Google proizvode i servise na sajtu Quora.

Kompanija ima brojne servise širom interneta koji korisnicima mogu da olakšaju život, a mnogi od njih su i dalje nepoznati velikom broju ljudi.

Google Mars je poput Google Eartha s tim da vam dozvoljava da istražujete prostranstva Marsa a ne Zemlje.

Google Scholar je pretraživač naučnih radova koji korisnicima dozvoljava pristup brojnim člancima, radovima i knjigama akademika, naučnih izdavača, univerziteta i profesionalnih udruženja.

Google Art Project dozvoljava korisnicima da prošetaju hodnicima virtualnih muzeja i umetničkih galerija i vrlo je sličan Google Street Viewu.

Google Transliterate je servis koji ulakšava kucanje na različitim jezicima.

Build with Chore predstavlja partnerstvo između Googlea Australia i Legoa. Ovaj projekat za cilj ima da pokaže kako Googleov Chrome brauzer može da prikazuje 3D slike. Korisnici takođe mogu da prave sopstvene 3D Lego strukture.

Google Think je sajt za oglašivače i slične profesionalce koji mogu da od Googlea direktno dobijaju uvid u podatke ali i inspiraciju.

Power Searching with Google za cilj ima da izoštri naše sposobnosti pretrage na internetu. Googleovi stručnjaci korisnicima nude trikove koji će im pomoći pri pretrazi kako bi pronašli tačno ono što su tražili.

Schemer je mreža koja pomaže prijateljima da bolje isplaniraju zajedničke aktivnosti. Ovaj servis najbolje radi u gusto naseljenim urbanim sredinama.

Google Sound Search je servis jako sličan Shazamu i pomaže korisnicima da otkriju koju pesmu trenutno slušaju.

Google Moderator je otvoreni forum unutar kog je moguće diskutovati o brojnim temama, postavljati pitanja i razmenjivati ideja. Moderatori pomažu svim učesnicima da dobiju poteban odgovor na bilo koju temu.

Encrypted.google je bezbedniji način za pretragu na internetu. Encrypted koristi SSL protokol koji je identičan obezbeđenju koje banke koriste za svoje onlajn servise.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: