Kako da zaista nestanete s interneta

Ako zaista želite da izbrišete svoj profil na nekoj društvenoj mreži, moraćete da se dobro potrudite da biste pronašli upustva za to. Ali, uvek ima prečica - sajt Justdelete.me odradiće taj posao umesto vas.

Izvor: Wired/t-portal/Autor: M. Č. Izvor:

Često se kaže da ono što je jednom objavljeno na internetu zauvek ostaje u njegovim bespućima. Upravo na tu činjenicu kao da zaboravljamo u vremenima društvenih mreža i opšte internet povezanosti.

Ali, nam s vremena na vreme neko ukaže na to da deljenje svega i objavljivanje na internetu nije uvijek najpametnije. To su prepoznale i kompanije koje proveravaju svoje potencijalne radnike ne samo kod bivših poslodavaca, već i na društvenim mrežama i internetu uopšte. Stoga ne čudi da što sve više ljudi želi da obriše "svoju sramotnu internet prošlost" i krene da ispočetka gradi svoju "internet reputaciju".

U tome im može pomoći stranica justdelete.me. Kako piše Wired, Justdelete.me na jednom mestu prikuplja linkove na različite profile na društvenim mrežama ili stranicama i omogućava korisniku da u nekoliko poteza izbriše svaki svoj trag.

Bez obzira radi li se o profilu na Facebooku ili PayPalu, Justdelete će vam dati mogućnost da obrišete svoj profil bez kopanja po postavkama na svakoj posebnoj stranici. Navode i koliko je teško izbrisati profil na pojedinoj stranici. Tako je recimo jednostavno brisanje e-maila, dok je obrisati korisnički profil na Amazonu veoma teško, a na Evernote-u skoro pa nemoguće.

Ako stranica ne dopušta brisanje bez direktnog kontakta s njihovom korisničkom podrškom ili traži posebnu proceduru, Justdelete će ponuditi linkove na ta uputstva i kontakt osobe.

Čak i ako ne razmišljate o trenutnom brisanju svog digitalnog života, možda ne bi bilo loše da sačuvate link na Justdelete.me. Nikad ne znate kada ćete poželeti (ili kada ćete morati) da "nestanete".

Napomena: Zbog velike posete u poslednjih nekoliko sati sajt justdelete.me nije trenutno dostupan, ali nbi trebalo da se vrati u život u sledećih nekoliko sati.

Internet

Da li koristite emoji?

Marketing platforma Emogi objavila je 2015 Emoji Report, u kome je iznela detalje o širokoj upotrebi emoji, kao i vezi koju emoji imaju sa digitalnim oglašavanjem.

Internet nedelja 4.10. 10:20 Komentara: 9

Koliki je Google?

Na ovo pitanje možemo odgovoriti iz perspektive njegove vrednosti na berzi, broja njegovih korisnika, ili pak metafizičkog uticaja. Međutim, Google je pre svega ogromni kompjuterski softver. Možemo ga posmatrati kao kod.

Internet petak 18.09. 11:02 Komentara: 22
strana 1 od 96 idi na stranu