Facebook koristi vaše slike na reklamama

Facebookova politika privatnosti dopušta mreži korišćenje imena i profil fotografije na bilo kom proizvodu koji se nalaze u vašoj 'Like' listi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2011.

10:16

Default images

Volite da kliknete na Like na Facebook stranicama omiljenih proizvoda? Ako je vaš odgovor da, pripazite da ne postanete zaštitno lice tog proizvoda.

Naime, Facebook je počeo s novom reklamnom kampanjom kojom još i više koristi privatne informacije svojih korisnika. Jednom kada na stranici nekog proizvoda pritisnite Like, Facebook tu informaciju beleži i deli je sa svima kojima ste omogućili da vide vaše podatke.

Međutim, najpopularnija društvena mreža izgleda neće stati ni na tome te je sve verovatnije da će oglašivačima omogućiti da uz vaše ime koriste i vaše profil slike u svojim oglasima na Facebooku, navodi PCworld.com .

Facebookova politika privatnosti dopušta mreži korišćenje imena i profil fotografije na bilo kom proizvodu koji se nalaze u vašoj Like listi. Ukoliko još koristite Facebook Places i vaš bi se status mogao pojaviti na reklami ako u njemu spomenete određenu firmu.

Srećom, te se opcije mogu isključiti. Na svom profilu morate otići u opcije podešavanja korisničkog naloga i odabrati 'Facebook oglasi' ( Account -> Account Stettings -> Facebook Adverts). Tu ćete naći kratko pojašnjenje politike privatnosti Facebooka i izjavu da 'im možete potpuno verovati'.

Isključite opciju 'Allow ads on platform pages to show my information'. U prvom padajućem izborniku odaberite 'No one'.

Takođe, na dnu iste stranice u potražite 'Show my social actions in Facebook Ads to' , i tu, takođe, u padajućem izborniku odaberite 'No one'.

Na taj ćete način svoje statuse i profil fotografije zaštititi od oglašivača. Nažalost, to i dalje neće sprečiti oglašivače da vaše 'Likeove' koriste protiv vas stoga pažljivo birajte šta vam se sviđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: