Sve škole na jednom mestu

U savremenom društvu obrazovanje se smatra osnovnim ključem njegovog razvoja, a da bi ono funkcionisalo na pravi način neophodno je da svi aspekti i činioci obrazovnog procesa budu integrisani u jednu celinu. Upravo takvo nešto postoji na portalu www.skolarac.net

Izvor: Personal magazin

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.08.2009.

17:11

Default images

Ovaj portal predstavlja elektronski on-line servis koji na jednom mestu pruža obilje informacija za učenike, nastavnike, roditelje i školske uprave. Servis pruža mogućnost informisanja, ali isto tako i razmene informacija znanja i iskustva. Pokrenut je u februaru prošle godine, od strane kreativnog i mladog tima čija osnovna ideja je bila da zajedno okupe i povežu sve one kojima je obrazovanje prioritet u životu. Cilj im je da se dobije jasan presek školstva u Srbiji i da se uoče nove mogućnosti kako bi se poboljšala delatnost svih na polju obrazovanja.

Za kratko vreme, portal se afirmisao u jedan od referentnih portala u našoj zemlji, budući da je i jedini sajt sa tolikim brojem informacija o školstvu povezanih u jednu celinu. Preko 400 škola, sa prezentacijama, istorijatima, uspesima i svim onim što čini život škole susreću se ovde a njihov broj se svakodnevno povećava. Tu su i informacije o aktuelnim dešavanjima u obrazovanju (edukativne radionice, izložbe, kuturne manifestacije), informacije o prijemnim ispitima, konkursima, takmičenjima, prezentacije odabranih radova, kao i brojne druge informacije i korisni saveti za učenike, nastavnike, psihologe, pedagoge i roditelje.

Posetioci sajta imaju mogućnost da na svakom postavljenom članku ostave komentar i tako kritički ocene svaki prilog, ali mogu i da komuniciraju i sklope poznanstva sa vršnjacima iz cele Srbije, a i šire.

U dosadašnjem radu podržane su brojne ideje učenika i nastavnika, a pokrenute su i brojne akcije i projekti. Jedna od značajnijih je saradnja sa katedrom za medije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu čijim studentima je omogućeno obavljanje internet prakse. U pripremi je i sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada., a u planu je i saradnja sa ostalim Katedrama za medije iz zemlje i Katedrama za dizajn. Budući da je sedište u Inđiji, na lokalnom nivou pokrenut je i ”Projekat Letandur”, projekat kulturne decentralizacije (sa interaktivnim umetničkim radionicama) koji je podržao Balkanski fond za lokalne inicijative BCIF, a finansirala Erste banka.

Danas, uredništvo portala svoju viziju ostvaruje uz podršku brojnih škola iz cele zemlje, kulturnih institucija i saradnika u elektronskim medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: