Skype omogućio razgovor i pozive bez korisničkog naloga

Korisnici su za korišćenje Skypeovih usluga do sada morali da imaju korisnički račun, ali u budućnosti to više neće biti potrebno.

Tehnopolis

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Četvrtak, 17.11.2016.

08:25

Skype omogućio razgovor i pozive bez korisničkog naloga
Foto: Gettyimages

Skype je i dalje skoro omiljeno sredstvo za onlajn komunikaciju u svetu, iako je odavno dobio vrlo ozbiljnu konkurenciju.

Otkako je u vlasništu Microsofta, vrlo često omogućava nove opcije i usluge jer jedino tako može da opstane na sve zahtevnijem tržištu.

Nova opcija koja je upravo predstavljena vrlo verovatno će dodatno podići popularnost aplikacije jer su pozivi, video pozivi, i "chat" konverzacija omogućeni bez potrebe za preuzimanjem, instaliranjem i otvaranjem korisničkog naloga.

Dovoljno je otvoriti link skype.com , gde vas uz dosadašnju standardnu opciju preuzimanja aplikacije očekuje i nova opcija koja se krije iza reči "Start a conversation".

Klikom na link otvara se mogućnost upisa proizvoljnog imena, nakon čega se otvara novi prozor u kojem možete da počnete s pozivanjem prijatelja na "chat", poziv ili video poziv.

Ni "druga strana" ne mora da ima instaliranu Skype aplikaciju na svojem računaru, tabletu ili pametnom telefonu - dovoljno je da pošaljete link na vaš "prozor za konverzaciju".

Opcije su skoro iste kao u okviru samostalne aplikacije instalirane na vašem uređaju, ali se nakon 24 sata od početka i otvaranja konverzacije sve briše.

Ako nemate korisnički račun za Skype, a želite da ga koriste, ovo je savršena opcija za vas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: