Facebook: Još jedna zabrana za prikupljanje podataka s WhatsAppa

Britanska kancelarija državnog komesara za informisanje tvrdi da WhatsApp nije imao odobrenje za prosleđivanje korisničkih informacija Facebooku.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 12.11.2016.

18:55

Facebook: Još jedna zabrana za prikupljanje podataka s WhatsAppa
Foto: Álvaro Ibáñez/ Flickr.com

Dva tehnološka giganta stupila su u saradnju kako bi Facebook prikupljanje korisničkih podataka iskoristio za preciznije oglašavanje na svojoj društvenoj mreži, iako je na početku uveravao korisnike da njihovi podaci neće biti korišćeni u te svrhe.

Nakon nedavne naredbe regulatornog tela u Nemačkoj da Facebook obriše sve dosad prikupljene podatke korisnika u toj zemlji, reagovala je i britanska Kancelarija državnog komesara za informisanje.

Kancelarija navodi da WhatsApp i Facebook ni na koji način nisu dobili “validno odobrenje” korisnika za sprovođenje svojih planova u delo.

“Smatram da korisnici nisu bili dovoljno obavešteni o tome šta Facebook namerava da uradi s njihovim informacijama i smatram da WhatsApp nije dobio validnu saglasnost korisnika za korišćenje i deljenje njihovih informacija”, saopštila je Elizabet Danam, drćavni komesar.

Danam je dodala da korisnici imaju svako pravo da odlučuju o tome na koji način će njihovi privatni podaci biti korišćeni.

Ni jedna ni druga kompanija nisu se oglasile do trenutka objavljivanja članka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: