Dečak zbog reklama duguje Google-u 110.000 dolara

Ako ste planirali da zaradite na internetu, obavezno čitajte “sitna slova”.

Tehnopolis

Izvor: Newser

Nedelja, 16.10.2016.

20:14

Dečak zbog reklama duguje Google-u 110.000 dolara
Foto: Gettyimages

Jedan 12-godišnjak iz Španije svojom greškom duguje Google-u 110.000 dolara. Hose Havijer, mladi trubač, koji je želeo da za sebe i svoj bend dobije nešto bolju poziciju u pretraživanju na Google-u, napravio je reklamu u AdWords programu te kompanije, nadajući da će njegov sajt dobiti više klikova i da će tako zaraditi novac.

Međutim, ovaj servis radi upravo suprotno, odnosno naplaćuje kreatoru reklame svaki put kad neko klikne na nju.

Tako je od sredine avgusta do oktobra, dok je Hose sanjao o silnom novcu koji će dobiti, nagomilao 110.000 dolara duga.

Prvi račun porodica je dobila početkom septembra i to na 21.000 dolara, a roditelji su nesrećnom Hoseu blokirali nalog. Međutim, drugi račun koji su dobili iznosio je 87.000 dolara i Google, nakon što je ispitao slučaj, oslobodio je porodicu ovih troškova.

Hoseova mama ispričala je za lokalne medije da je on iskoristio broj računa u banci koji su mu roditelji otvorili zbog štednje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: