Google Chrome vam ne da da tako lako posećujete Pirate Bay

Google Chrome i Firefox pregledači blokirali su Pirate Bay sajt upozorenjem o nebezbednom sadržaju.

Tehnopolis

Izvor: The Register

Nedelja, 09.10.2016.

14:20

Google Chrome vam ne da da tako lako posećujete Pirate Bay

Korisnici mogu pristupiti ovom torent sajtu prelaženjem preko upozorenja, ili koristeći njegove mirror sajtove, uključujući i onaj sa izgledom Kickass Torrents.

Pred svetom torrentovanja je težak period. U poslednjih nekoliko meseci ugašena su tri od 10 najpopularnijih torrent sajtova.
Sve je počelo u julu obaranjem Kickass Torrents, koji je u to vreme bio najpopularniji sajt te vrste na svetu. Nedugo potom, torrent meta pretraživač Torrentz dobrovoljno je ugašen.

Iako su se ubrzo pojavili klonovi i mirror sajtovi, mnogi korisnici i dalje migriraju na one sa dužom tradicijom, kakav je Pirate Bay, koji se vratio na prvo mesto najpopularnijih sajtova na svetu.

Sada Google Chrome i Firefox upozoravaju posetioce ovog sajta da je reč o sadržaju koji “vas može navesti da učinite nešto opasno, poput instalacije softvera ili otkrivanja ličnih informacija”.

Neki misle da su ovakva upozorenja posledica malicioznog oglašavanja neke treće strane, ali drugi krive Google za namerno sabotiranje Pirate Bay.

Korisnici koji ne brinu za ovakva upozorenja, mogu da kliknu na “Ignore This Warning” i direktno posete Pirate Bay.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: