Fejsbuk se izvinio zbog cenzurisanja čuvene ratne fotografije

Operativna direktorka Fejsbuka Šeril Sandberg izvinila se norveškoj premijerki Erni Solberg zbog brisanja fotografije gole devojčice nastale za vreme Vijetnamskog rata, priznavši da "ne urade uvek sve kako treba".

Tehnopolis

Izvor: Beta

Utorak, 13.09.2016.

12:20

Fejsbuk se izvinio zbog cenzurisanja čuvene ratne fotografije
Šeril Sandberg (foto: Gettyimages)

Sandberg je rekla da je Solberg postavila važno pitanje o odluci Fejsbuka da ukloni čuvenu fotografiju iz 1972. godine, na kojoj devetogodišnja devojčica beži od napada napalm bombama. Devojčica na fotografiji vrišti, a njeno golo telo je pokriveno opekotinama.

Administratori Fejsbuka su cenzurisali objavu norveške premijerke koja je objavila istorijsku fotografiju na svom profilu.

Pročitajte još: Šta se desilo sa devojčicom sa najpotresnije ratne fotografije?

Posle protesta u Norveškoj, Fejsbuk je u petak povukao odluku i dozvolio da se na stranicama te društvene mreže vidi fotografija "Teror rata" dobitnika Pulicerove nagrade Nika Uta.

U pismu datiranom 10. septembra, Sandberg je priznala da istorijska važnost "ponekad prevazilazi važnost držanja golotinje van Fejsbuka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: