Zakerberg: Budućnost Fejsbuka je telepatija

Facebook trenutno instant poruke smatra glavnim adutom, ali osnivač Mark Zakerberg ima mnogo veće ambicije – telepatiju.

Tehnopolis

Izvor: news.sky.com

Sreda, 01.07.2015.

14:05

Default images
Beta / AP Photo/Jeff Chiu

Na svojoj Facebook strani na kojoj je nekoliko sati odgovarao na pitanja “prijatelja”, napisao je da smatra da će ljudi jednog dana moći jedni drugima da šalju stvarne emocije, što bi mogao da bude “vrhunac komunikacionih tehnologija”.

“Jednog dana mislim da ćemo moći da šaljemo misli jedni drugima i to direktno, koristeći tehnologiju. Čim nešto pomislite ili osetite, možete učiniti da to isto osete i vide vaši prijatelji, ukoliko to želite. Ranije smo slali samo tekstualne poruke, a danas uglavnom komuniciramo fotografijama. U budućnosti će video biti mnogo važniji od fotografija. Posle toga, neposredna iskustva poput virtuelne realnosti postaće standard, a posle toga, imaćemo moć da delimo naše puno čulno i emocionalno iskustvu s ljudima, kad god to poželimo”, napisao je on.

Zakerberg kaže da bi uređaji koji se nose sve vreme mogli da nam omoguće da popravimo komunikaciju.

Taj komentar je onda obrisan, bez ikakvog obrazloženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: