Računar o kojem sanjaju svi gejmeri: HP Omen X laptop

Kompanija HP predstavila je svoj najmoćniji gejmerski laptop - Omen X.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

18:50

Računar o kojem sanjaju svi gejmeri: HP Omen X laptop
Foto: Promo

Reč je o računaru koji je osmišljen za gejmere i e-sportiste, i za koji se očekuje da u Srbiji bude dostupan od novembra ove godine po početnoj ceni od 2.699 evra.

Razvijajući ovaj model računara, kompanija HP se prvenstveno vodila potrebama gejmera, koji zahtevaju optimalne i konfigurabilne performanse na nivou desktop računara i koje omogućavaju veliki broj frejmova u sekundi i brz odziv.

Imajući sve to u vidu, HP je stvorio uređaj sa naprednim rešenjem za hlađenje, ekranom sa brzim odzivom, potpuno prilagodljivom mehaničkom tastaturom i softverskim alatima koji omogućavaju korišćenje hardvera do krajnjih granica.
HP je opremio Omen X Laptop uređaje sledećim tehnologijama i karakteristikama:
  • Omen Command Center softver za prilagođavanje i iskorišćenje hardvera do krajnjih granica, uz mogućnost upravljanja overklokingom procesora; optimizovanje mrežnog saobraćaja kako bi se smanjilo kašnjenje tokom online igranja; prilagođavanje sistemskog osvetljenja za bolju kontrolu u igrama
  • Sedmu generaciju Intel procesora sa nezaključanim Intel Core i7 procesorima
  • RAID0 SSD opciju za ultra brzo startovanje i učitavanje igara i PCIe SSD+HDD opcije skladištenja za brzi odziv i veliki smeštajni kapacitet.
  • Sistem hlađenja koji omogućava hardveru da radi preko fabričkih podešavanja, uključuje ventilator za povećanje protoka vazduha, kao i integrisanu komoru za isparavanje sa četiri toplotne cevi od 3.5 mm koje poboljšavaju prenos toplote sa GPU i CPU ka četiri pozadinska hladnjaka.


Osim toga, HP Omen X laptop poseduje i mehaničku RGB LED tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem, 4K ekran dijagonale 17 inča visoke rezolucije, DTS Headphone:X koje simuliraju suround zvuk, kao i prozirnu masku koja omogućava da vidite unutrašnjost laptopa.

Omen X Laptop je takođe napravljen tako da se može proširivati, bilo putem jednostavne nadogradnje sistemskih mogućnosti ili menjanjem komponenti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: