Intel predstavio svoj prvi desktop procesor sa osam jezgara

Kompanija Intel predstavila je svoj prvi osmojezgreni desktop procesor, Intel Core i7-5960X Extreme Edition, ranije poznat pod imenom „Haswell-E“, namenjen iskusnim korisnicima koji zahtevaju najbolje od svog računara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

17:10

Default images

Za entuzijaste, gejmere i kreatore sadržaja koji žele ultimativne performanse, Intelov prvi procesor koji podržava 16 tredova i novu DDR4 memoriju, omogućiće jedan od najbržih desktop sistema do sada.

Novi i poboljšani Intel X99 čipset i snažne overclocking mogućnosti će entuzijastima dozvoliti da pripreme svoj sistem za maksimalne performanse.

„Velika nam je čast što smo u prilici da predstavimo novu fazu našeg „unapređenog destkop računara“ koju smo najavili ranije ove godine,“ rekla je Lisa Graf, potpredsednica i generalna direktorka Intelove grupe Desktop Client Platform. „Ova serija proizvoda je namenjena onim entuzijastima koji traže od svojih sistema više nego bilo koji drugi korisnici, a nudimo im brzinu, jezgra, overclocking mogućnosti i sposobnosti platforme kakve su oni želeli.“

Intel je ovom prilikom sarađivao sa partnerima iz branše na otkrivanju mogućnosti za što veću upotrebu ove nove platforme. Najveći proizvođači originalne opreme, prodavci memorije, matičnih ploča i partneri koji se bave grafikom će pomoći da se ovaj ekosistem razvija".

Za nas u kompaniji Alienware, performanse su bile prioritet za svaki sistem koji smo razvili i konstantno tražimo vrhunske, najmodernije tehnologije koje će našim korisnicima pružiti prednost prilikom korišćenja naših proizvoda“, izjavio je Frank Azor, generalni direktor kompanije Alienware.

„Bilo je lako doneti odluku o saradnji sa Intelom radi inkorporacije njegovog novog osmojezgarnog procesora u naše nove vodeće gejming desktop računare, Alienware Area-51. Koristeći nove overclocking i monitoring funkcije u Alienware Command Centre-u 4.0, uspeli smo da zaista testiramo procesor do njegovih najdaljih granica i vidimo impresivne overclocking performanse. Nova linija Intelovih procesora je pravi izbor za gejmere koji zahtevaju apsolutno najbolje performanse od svojih sistema“.
„Neverovatno sam uzbuđen zbog Intelove nove platforme,“ rekao je Kelt Rivs, predsednik kompanije Falcon Northwest. „Ovo je najveći broj novih tehnologija prezentovanih istovremeno koju sam ikada video. Entuzijasti će biti zadivljeni svime sto će moći da urade zahvaljujući DDR4 memoriji, 10 SATA 6GB portovima, 40 PCI Express magistralama i osmojezgrenim procesorima“.

„Ovo je uzbudljivo vreme za entuzijaste,“ izjavio je Hardžit Šana, glavni referent za brend Digital Storm. „Intelova nova linija procesora za entuzijaste obara rekorde. Sa karakteristikama čak do osam jezgara, novim X99 čipsetom i DDR4 memorijom, naši korisnici sada mogu da se prilagode i kupe ulitmativni PC visokih performansi“.

„Novi Intelov Core i7 procesor sa i do 16 tredova, većim brzinama i nižim temperaturama ostvarenje je sna svakog PC entuzijaste,“ rekao je Kevin Vasielevski, generalni direktor i suosnivač kompanije ORIGIN PC. „Linija desktop računara kompanije ORIGIN PC je postala još brža“.

„Intelova nova platforma pruža maksimalnu brzinu obrade sa osam jezgara nezaustavljive brzine, a DDR4 memorija daje ekstremnim gejmerima i zahtevnim entuzijastima upravo ono što im je potrebno“, mišljenje je Volisa Santosa, generalnog direktora i osnivača MAINGEAR-a.

Mnoge od ovih platformi koje su zasnovane na Intelovom X99 čipsetu su takođe kompatibilne sa opcijom Thunderbolt.

Kada se upari sa Thunderbolt 2 add-in karticom, omogućena je izuzetno brza konekcija sa računarom pri brzini od 20GB po sekundi. Zadaci sa mnogo podataka kao što su 4K video editovanje, 3-D renderovanje i razvijanje igrica mogu imati mnogo koristi od Thunderbolt 2 performansi. Proverite kompatibilnost sa proizvođačima vašeg računara ili matične ploče.

Tri nova sistema će biti dostupna sledeće sedmice u rasponu od šest do osam jezgara i po cenama od 389 do 999 dolara. Ovi procesori su takođe bezkonfliktni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: