Misterija u kojoj su popularni likovi iz igara potencijalne ubice

Koncept "meta igara", odnosno igara koje se bave igrama, nije strana stvar, imali smo prilike da viđamo takve igre i ranije, ali nam The Hex svakako takav koncept sada predstavlja na novi način.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Utorak, 18.09.2018.

21:10

Misterija u kojoj su popularni likovi iz  igara potencijalne ubice

Igra nam stiže iz glave Danijela Mlinsa, čoveka koji nam je najpoznatiji po njegovom genijalnom apstraktnom horor naslovu Pony Island. Nakon što je neko vreme tiho radio, sada nam konačno dolazi sa novom igrom, koja nam deluje dovoljno otkačeno kao i ostrvo ponija.

U The Hex se nalazimo u otrcanom starom pabu, u olujnoj noći (kako to obično biva) kada domaćin kafane dobija poziv u kome ga upozoravaju da neko od njegovih gostiju planira ubistvo, gde ulećemo mi i moramo da mu pomognemo da saznamo ko je to.

A gosti su stereotipni likovi iz video-igara od kojih nam se svakako najviše sviđa lik koji se zove “Perspektiva iz prvog lica”, a tu su i čarobnica, Svemirski Marinac , Platformer, Fajter i “preživeli iz apokalipse”. Svi su oni tu zato što žele da pobegnu od svoje prošlosti.

Kroz igru ćemo ulaziti u kožu svakog od ovih gostiju kafane, otkrivajući njihove motive i mračne tajne prošlosti, usput pokušavajući da otkrijemo ko priprema ubistvo. Već na samu ideju i vizuelni identitet igre smo oduševljeni, tako da jedva čekamo da je odigramo narednog meseca, jer igra stiže već 16. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: