Domaći studio pokazao neverovatne mogućnosti animacije u igrama

Ovih dana se u San Francisku održavala tradicionalna konferencija developera video-igara, najveća konvencija takve vrste u svetu, gde developeri i kompanije iz raznih oblasti gejminga razmenjuju ideje, iskustva i prikazuju svoje nove projekte.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Subota, 24.03.2018.

12:44

Domaći studio pokazao neverovatne mogućnosti animacije u igrama

Glumac Endi Serkis, koji je najpoznatiji po svojoj ulozi čuvenog Goluma u Gospodaru Prstenova i koji je generalno specijalizovan za oživljavanje kompjuterski generisanih likova, prikazao je neverovatne nove domete facijalne animacije koji su sada mogući u okviru ovog popularnog pogona, piše Play.

Za nas je posebno lepa vest to što je ovo rađeno u saradnji sa tehnologijom mapiranja lica koju je razvio naš poznati studio iz Novog Sada, 3Lateral, koji se već od ranije proslavio svojom tehnologijom kroz igru Hellblade: Senua’s Sacrifice, gde su sve facijalne ekspresije glavne junakinje, odnosno njenje glumice, mapirane upravo u Novom Sadu. Na videu sa jedne strane vidimo 3D lik Endi Serkisa, a sa druge lik kome daje glas, i zaista ovoliku količinu detalja facijalne mimike do sada nismo videli u nekoj video-igri i biće zanimljivo videti na kakve će kreativne načine developeri ovo uspeti da iskoriste.

Naravno, ovakva tehnologija zahteva i jake mašine, ali i jako puno vremena i novca za implementiranje u igru, jer je u pitanju skup i detaljan proces pravljenja svih sitnih i pojedinačnih animacija koje lice pravi.

Zasita je neverovatno da ovako detaljne facijalne animacije vidimo samo godinu dana nakon AAA fijaska sa animacijama u Mass Effect Andromeda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: