Samo u januaru banovano više od milion PUBG varalica

Ogromnu popularnost PUBG fenomena prati i jedna jako negativna stvar, a to su varalice kojih je iz dana u dan sve više, i sve više narušavaju iskustvo ostalih poštenih igrača i uništavaju samu igru.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 06.02.2018.

11:49

Samo u januaru banovano više od milion PUBG varalica
Foto: Youtube Screenshot

Na svu sreću, tu je program protiv varanja, nazvan BattlEye, koji je samo proteklog meseca iz PUBG-a banovao 1,044,000 čitera. Kada na ovo dodamo i milion i po varalica sa kraja godine, dolazimo do cifre nešto veće od 2,5 miliona, što uopšte nije malo, a najveći deo čine čiteri iz Kine.

“Nažalost, stvari i dalje nastavljaju da eskaliraju” stoji u tvitu, što znači da i pored naporne borbe sa hakerima, njihov broj iz dana u dan povećava, a i samo banovanje nije toliko strašno pošto se takvi igrači mogu lako vratiti.

Developeri će dodati i nove bezbedonosne mere u BattlEye, jedna od njih je blokiranje programa ReShade, pošto se mnogi njime služe kako bi manipulisali igrom i izradili ćitove.

Ali anti-cheat softver nije jedina mera borbe protiv čitera, pošto je nedavno Tencent, koji radi na kineskoj verziji igre, pomogao kineskoj policiji da uhapsi 120 osoba odgovornih za izradu čitova.

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: