Rise of the Tomb Raider prodat u 7 miliona primeraka

Iako je reboot Tomb Raider franšize iz 2013. godine u početku imao problema sa prodajom i dolaskom do krajnjih korisnika, do danas se prodao u čak 11 miliona primeraka, dok je noviji Rise of the Tomb Raider prodat u 7 miliona kopija.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Četvrtak, 30.11.2017.

17:35

Rise of the Tomb Raider prodat u 7 miliona primeraka
Foto: YouTube screenshot

Ovaj podatak je otkrio direktor kompanije Square Enix, Josuke Matsuda, u razgovoru za GamesIndustry.biz, gde je izneo i određene poteškoće sa kojima su se susreli na samom početku: “Fiskalna godina pre nego što sam postao presednik(u 2013.) je bila ona gde je sveukupna zarada bila loša. Pre kraja te fiskalne godine, u martu, je izašao Tomb Raider tako da smo imali velika očekivanja, a sada mislim da smo zapravo ciljali previsoko, pošto se Tomb Raider nije prodavao koliko smo očekivali”.

Ovaj uspeh naravno govori u prilog tome da je u pripremi i nova igra o avanturama hrabre Lare Kroft, pod nazivom Shadow of the Tomb Raider, čiji se koncept letos pojavio na internetu.

Direktor kompanije je takođe odgovorio na glasine da nećemo uskoro videti novu Deus Ex igru. ” Nismo rekli da ćemo prekinuti sa radom na Deus Exu, al iz nekog razloga se ta glasina pojavila. Eidos Montreal je uvek radio na toj franšizi, i problem nisu ograničeni resursi. Imamo još velikih naslova u izradi i to je jedan od razloga zašto je raspored takav. Naravno bilo bi idealno kada bi mogli da radimo na svim naslovima u isto vreme, ali neki naslovi moraju da čekaju svoj red, i to je razlog što nova Deus Ex igra još uvek nije u razvoju.”

Nedavno je Josuke takođe objasnio zašto su odustali od Hitmen franšize i prepustili je IO Interactive studiju, kao glavni razlog je naveo da Hitman ne bi bio Hitman bez studija iz kojeg je proistekao.

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: