EA kupio Respawn Entertainment, novi Titanfall u izradi

Nakon višegodišnje saradnje kompanija Electronic Arts je kupila studio Respawn Entertainment, koji nam je doneo Titanfall serijal igara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.11.2017.

11:40

EA kupio Respawn Entertainment, novi Titanfall u izradi
Foto: YouTube Screenshot

Endru Vilson, direktor Electronic Artsa, je veoma zadovoljan kupovinom studija Respawn: “Iz prve ruke smo videli prvoklasni kalibar Respawna kao razvojnog studija sa zapanjujućom vizijom. dubokim talentom i kreativnošću.”

Za kupovinu, odnosno pripajanje, studija EA će platiti 151 milion dolara “u kešu”, do 164 miliona $ u obliku dugoročnog kapitala u naredne 4 godine i kao dodatak će ići 140 miliona, kao rezultat uspeha novih igara.

U objavi je još navedeno da studio trenutno radi na novoj Titanfall igri, gejming VR iskustvu i igri smeštenoj u Star Wars univerzumu. Ovo ponovo budi nadu svim fanovima filmske franšize, nakon tužnih vesti tokom prošlog meseca da je EA ugasio Visceral Games, koji su takođe radili na Star Wars naslovu.

Respawn Entertainment je osnovan 2010. godine od strane tima koji je za sobom ima Call of Duty, ovaj studio je najpopularniji po izradi igara Titanfall 1 i Titanfall 2, koje su prikupile gotovo 20 miliona igrača.

Izvor: Play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: