EA kupio Respawn Entertainment, novi Titanfall u izradi

Nakon višegodišnje saradnje kompanija Electronic Arts je kupila studio Respawn Entertainment, koji nam je doneo Titanfall serijal igara.

Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Endru Vilson, direktor Electronic Artsa, je veoma zadovoljan kupovinom studija Respawn: “Iz prve ruke smo videli prvoklasni kalibar Respawna kao razvojnog studija sa zapanjujućom vizijom. dubokim talentom i kreativnošću.”

Za kupovinu, odnosno pripajanje, studija EA će platiti 151 milion dolara “u kešu”, do 164 miliona $ u obliku dugoročnog kapitala u naredne 4 godine i kao dodatak će ići 140 miliona, kao rezultat uspeha novih igara.

U objavi je još navedeno da studio trenutno radi na novoj Titanfall igri, gejming VR iskustvu i igri smeštenoj u Star Wars univerzumu. Ovo ponovo budi nadu svim fanovima filmske franšize, nakon tužnih vesti tokom prošlog meseca da je EA ugasio Visceral Games, koji su takođe radili na Star Wars naslovu.

Respawn Entertainment je osnovan 2010. godine od strane tima koji je za sobom ima Call of Duty, ovaj studio je najpopularniji po izradi igara Titanfall 1 i Titanfall 2, koje su prikupile gotovo 20 miliona igrača.

Izvor: Play.co.rs

Prati B92 na Viberu

Gejming

Review: Wolfenstein II: The New Colossus

Moj deda je bio u Partizanima i ubijao je Naciste. Nije voleo puno da priča o tome niti sam ja imao dovoljno godina da sve razumem. Meni je u tom periodu bilo bitno da li sam dobio Lego koji sam želeo - tipično razmaženo derište. Nažalost, deda je umro kad sam krenuo u školu i nisam imao vremena da ga bolje upoznam i shvatim grozote rata iz njegovog ugla.

Gejming sreda 15.11. 15:15 Komentara: 5

Nema više godišnjih verzija spotskih igara iz EA?

Izvršni direktor Electronic Artsa, Endru Vilson, je u nedavnoj izjavi za Bloomberg TV rekao da ćemo možda u skorijoj budućnosti doći do tače gde tradicionale godišnje verzije igara poput FIFA 18 ili Madden NFL 18 više neće postojati u takvom oboliku, već će postati “servis od 365 dana koji se stalno apdejtuje i dopunjuje”.

Gejming utorak 14.11. 18:32 Komentara: 7

Review: The Evil Within 2

Kako prija povratak korenima… Ne uvek i ne svakom korenu, ali kada se uradi kako treba, moderno izvođenje nostalgične formule pogađa pravo u centar. Tako je to izveo Šinđi Mikami, praotac survival horror žanra sa prvim delom Evil Within pre nekoliko godina. A tako to odjekuje i sada, kroz nastavak ove bizarne horor avanture.

Gejming utorak 14.11. 13:23 Komentara: 1
strana 1 od 267 idi na stranu