Windows 10 ima zaštitu od varanja u igrama

Windows 10 Fall Creators Update je doneo mnogo izmena, a jedna je naročito važna ukoliko ste pasionirani gejmer.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 24.10.2017.

08:32

Windows 10 ima zaštitu od varanja u igrama
Foto: Gettyimages

Microsoft je sada uključio ranije najavljivanu TruePlay funkciju, koja obećava zaštitu od uobičajenih varanja u Universal Windows Platform igrama.

Naslovi, koji koriste prednosti zaštite, će biti pokretani u zaštićenom modu i startovaće pozadinski servis koji prati tipična ponašanja tokom varanja. Ukoliko servisi pronađu nešto, podaci će biti poslati developeru. Moguće je isključiti TruePlay ukoliko ne želite da Windowsa šalje vaše podatke, ali kompanije mogu da onemoguće neke opcije (igranje onlajn, na primer) ukoliko nemate uključen servis.

TruePlay je praktično servis koji popunjava prazninu i stavlja UWP igre u ravan sa Steam igrama, koje već koriste Valve Anti-Cheat servis. Na developerima je da kreiraju UWP verzije naslova, kako bi obezbedili najbolje iskustvo za igrače.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: