Halo Wars 2 dobija crossplay između PC i Xbox One igrača

Kompanija Majkrosoft ulaže velike napore u spajanju igračkih baza, odvojenih hardverom, tako da će veoma uskoro za Halo Wars 2 omogućiti crossplay između Xbox One igrača i onih sa Windows 10 operativnim sistemom.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

Ova funkcionalnost je najavljena u vestima za sve postojeće igre u Halo franšizi, gde je razvojni studio, 343 Industries, objavio: “Kao Xbox Play Anywhere naslov, igrači su mogli da uživaju u Halo Wars 2 na konzoli i PC-u, ali to do sada nije uključivalo cross platform onlajn igranje”.

Navedeno je još i da je omogućavanje crossplay funkcionalnosti nešto što ni sami developeri nisu očekivali da će biti moguće u trenutnoj fazi razvoja igre.

Halo Wars 2 takođe dobija podršku za Xbox Arenu, što znači da će igrači moći lakše da organizuju onlajn turnire. Uskoro dolazi i poboljšano izdanje pred izlazak Xbox One X konzole.

U vestima su najavljene i druge brojne novine za Halo 5, u vidu dodatnog sadržaja, poboljšane grafike, i novih modova.

Izvor: play.co.rs

Gejming

Review: Wolfenstein II: The New Colossus

Moj deda je bio u Partizanima i ubijao je Naciste. Nije voleo puno da priča o tome niti sam ja imao dovoljno godina da sve razumem. Meni je u tom periodu bilo bitno da li sam dobio Lego koji sam želeo - tipično razmaženo derište. Nažalost, deda je umro kad sam krenuo u školu i nisam imao vremena da ga bolje upoznam i shvatim grozote rata iz njegovog ugla.

Gejming sreda 15.11. 15:15 Komentara: 6

Nema više godišnjih verzija spotskih igara iz EA?

Izvršni direktor Electronic Artsa, Endru Vilson, je u nedavnoj izjavi za Bloomberg TV rekao da ćemo možda u skorijoj budućnosti doći do tače gde tradicionale godišnje verzije igara poput FIFA 18 ili Madden NFL 18 više neće postojati u takvom oboliku, već će postati “servis od 365 dana koji se stalno apdejtuje i dopunjuje”.

Gejming utorak 14.11. 18:32 Komentara: 7
strana 1 od 267 idi na stranu