Objavljene specifikacije Razer gejmerskog telefona

Na tržištu su danas dostupne fantastične konzole poput Sony PlayStation 4, Microsoft Xbox One i sve popularnije Nintendo Switch, ali za većinu ljudi, najpopularnija platforma za igranje je pametni telefon.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 14.10.2017.

08:20

Default images

Iako smartfoni ne mogu da konkurišu navedenim konzolama kvalitetom hardvera i igara, oni nam se uvek nalaze u džepovima, a u trgovinama aplikacija dostupne su brojne zanimljive i često besplatne igre u kojima se može uživati više sati dnevno ili samo "ubiti" petnaestak minuta dok čekamo red kod zubara, doktora i slično.

Ipak, prema izvršnom direktoru Razer-a, "trenutno na tržištu ne postoji nijedan mobilni uređaj ili softverska platforma koja ispunjava potrebe mobilnih gejmera", što smatra velikom prilikom za uspeh na tržištu pametnih telefona.

Tu priliku Razer će pokušati da iskoristi, pa će 1. novembra predstaviti svoj prvi pametni telefon. O njihovom smartfonu govori se još od početka godine otkad su preuzeli mobilnu kompaniju Nexbit, a pre dva dana su na zvaničnom Twitteru najavili svoj "najveći događaj do sada", uz fotografiju mladića koji u rukama drži mobilni telefon.

Svi ljubitelji Razera kojima se ideja o telefonu pod tim brendom čini zanimljivom, neće morati da čekaju početak novembra kako bi saznali specifikacije ovog uređaja, jer su se one pojavile na internetu.

Prema tim informacijama, Razer-ov smartfon pokretaće Snapdragon 835, imaće 8 GB RAM-a, 64 GB memorije, kameru od 12 MP i prednju od 8 MP, dok će operativni sistem biti Android 7.1.1. Šuška se i o Android Razer Edition-u, tako da možemo očekivati neke softverske novitete koji bi trebalo da budu zanimljivi gejmerima.

Što se ekrana tiče, imaće 5,7 inča (2560 x 1440), a pošto su se na internetu pojavile samo specifikacije, a ne i fotografije ovog uređaja, još nije poznato kako će izgledati njihov telefon, odnosno da li će kao i većina vrhunskih modela predstavljenih u poslednje vreme imati ekran bez ivica ili zakrivljeni ekran.

Iako ove specifikacije otkrivaju kako će Razer-ov telefon biti "hardverska zver", reč je o opcijama koje imaju manje-više svi novi top-modeli pametnih telefona (jedino se izdvaja po 8 GB RAM-a). Zato, ako ova kompanija želi da se razlikuje od konkurencije, verovatno ima i neki tajni adut kojim će privući gejmere, a o čemu se tačno radi, saznaćemo uskoro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: