Somerville: Novi projekat tvorca igara Limbo i Inside

Somerville je naučno-fantastična akciona avantura koja prati nekoliko likova neposredno pre globalne katastrofe. Najzvučnije ime u ovom projektu je Dino Pati (Dino Patti) koji je početkom godine istupio iz Playdead Studija usled razdora sa dugogodišnjim prijateljem i suvlasnikom studija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2017.

14:39

Somerville: Novi projekat tvorca igara Limbo i Inside
Foto: YouTube Screenshot

U Playdead je učestvovao u kreiranju vizuelno intrigantnih ostvarenja Limbo i Inside koji su odlično prihvaćeni od publike i kritike i koji su brzo stekli kultni status.

Osim Patija, drugi vlasnik novoformiranog Jumpship studija jeste Kris Olsen (Chris Olsen), bivši filmski animator koji je prešao u vode interaktivne zabave. Kris Olsen je učestvovao u kreiranju animacija za blokbastere Skyfall, Thor i The Avengers 2: Age of Ultron a od igara, u kreiranju animacija likova u Ninja Theory’s Heavenly Sword.

Somerville je počeo kao “projekat iz zadovoljstva” još 2014. godine dok je Kris radio na raznim filmskim projektima i do 2016. je već imao koncept trejler i demo koji je mogao da se igra, sa svom pratećom dokumentacijom:

“Bilo je potrebno mnogo neprospavanih noći za stvaranje ovog projekta i pravo je otelotvorenje snova što imam priliku da uključim druge ljude koji mogu pomoći da Somerville ostvari svoj maksimum. Dino je odličan saradnik, a njegovo iskustvo nam pomaže u otklanjanju svih tekućih problema, Uzbuđeni smo da vam pokažemo šta Jumpship može da ponudi.”

Cilj ovog tima je da razbiju ustaljene stereotipe o tome čemu igre služe i da pokažu širinu koju ovaj medijum ima, ne samo za zabavu već i da se preko njega dođe do odgovora na neka ozbiljnija pitanja.

Sve ovo deluje veoma ambiciozno. Kako nema mnogo podataka o igri, moramo biti skeptični dok ne dobijemo malo opipljivije dokaze. Ipak nas je No Man’s Sky naučio da su nekad neke stvari suviše dobre da bi bile istinite. Izvor: Play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: