Da li je novi PlayStation Aim kontroler budućnost VR pucačina?

VR pucačine se od danas mogu igrati na potpuno drugi način, dosta realističniji i zanimljiviji od konvencionalnog gde se koristio move controller za koji su mnogi smatrali da je velika slabost Sonijevog VR odeljenja. Kompanija Impulse Gear je osnovana u cilju stvaranja VR pucačine iz prvog lica, a sama igra Farpoint koja je ovih dana debitovala je njihov prvenac. Radeći na samoj igri inženjeri su ustanovili da dosadašnji VR kontroler ima mnoga ograničenja te samo iskustvo igranja nije najbolje, stoga paralelno sa razvojem igre radilo se i na novom kontroleru.

Izvor: play.co.rs
Podeli

Aim kontroler je savijena plastična cev neagresivnog dizajna koja ergonomski odgovara oružju u igri, dok u stvarnosti ne podseća na “pravo” oružje pa ga mogu koristiti i najmlađi. Na samom vrhu se nalazi LED kugla identična onoj na move controlleru koja omogućava kameri da se pokreće u smeru orijentacije kontrolera. Predviđeno je da uređaj držite sa obe ruke stoga su tasteri implementirani u obe drške. Zadnja drška poseduje obarač ili trigger taster za kažiprst, R1 i R2 tastere smeštene bočno u odnosu na trigger, te klasične PlayStation tastere (△,x,o,□ ) i jedan analog na dohvat palca. Prednja drška poseduje D-pad, drugi analog, share i options sa zadnje te L1 i L2 taster sa prednje strane. Analozi u odnosu na ostale tastere su postavljeni tako da ih je najlakše dohvatiti jer se najviše koriste u pucačinama. Sam kontoler je ambidextrous dizajna, što znači da ga mogu koristiti i desnoruki i levoruki igrači.

Bez obzira na činjenicu da je aim controller razvijan paralelno sa Farpoint igrom od strane iste kompanije, uređaj je moguće koristiti i drugim pucačinama, a primer je Arizona Sunshine koja sledećeg meseca stiže na PSVR. Phosphor Games će 26. juna izbaciti apdejt za The broken experiment koji donosi podršku za novi kontroler. First Contact Entertainment je potpuno preradio svoj naslov ROM. Promene idu od kozmetičkih gde su oružja iz igre prerađena da vizuelno odgovaraju aim controlleru do mehaničkih, u vidu novog oružja Grenade Launcher, što će omogućiti bacanje granata s obzirom na to da uređaj držite sa obe ruke.

Ono što bi mogla da bude mana aim controlleru je činjenica da ne možete pokretati ruke nezavisno jednu od druge te se na taj način odričete dela slobode koju nosi VR sam po sebi. Kakva će biti budućnost uređaja zavisi prvenstveno od podrške za naslove koji ne dolaze iz Impulse Gear studija.

Aim controller dolazi u paketu sa Farpoint igrom. Sony se potrudio da ponudi sam kontroler nezavisno od igre, ali je broj ovakvih jedinica ograničen. Naravno, Aim controller je već stigao u redakciju Play!Zine časopisa, i potrudićemo se da vam prenesemo detaljne utiske.

Izvor: Play.co.rs

Prati B92 na Viberu

Gejming

PES 2017 MOBILE dostupan za preuzimanje

KONAMI je lansirao mobilnu verziju svoje najpoznatije igre. PES 2017 MOBILE je dostupan za download na App Store i Google Play Store, a od 10. maja kada je najavljena preko 3.5 miliona korisnika se registrovalo za novu igru pre njenog službenog izlaska.

Gejming četvrtak 25.05. 21:30 Komentara: 9

Everywhere - Nova igra tvorca GTA 3 I 4

Everywhere je ime novog projekta na kome radi tim Leslija Benziesa (Leslie Benzies), čoveka koji je kao direktor Rockstar Northa producirao Grand Theft Auto 3 i 4, Manhunt 1 i 2, L.A. Noire i Red Dead Redemption. O razlazu između Leslija i Rockstara smo već ranije pisali. Ako pogledamo naslove iza kojih je Lesli stajao, možemo samo da pretpostavimo da če Everywhere biti izvanredno iskustvo.

Gejming sreda 24.05. 23:49 Komentara: 1

Konačno WW2 RTS: Izašao Steel Division: Normandy 44

Pre nekih desetak i više godina nije moglo da prođe više od mesec dana a da ne izađe po barem jedan RTS sa tematikom drugog svetskog rata. Svi se sećamo legendarnih igara, poput Company of Heroes (2006), Blitzkrieg (2003) i Blitzkrieg 2 (2005), kao i mnogih drugih, koje su obeležile jednu eru gejming istorije i koje zauzimaju posebno mesto u srcima, sada već old skul igrača.

Gejming sreda 24.05. 18:18 Komentara: 1
strana 1 od 236 idi na stranu