Da li je novi PlayStation Aim kontroler budućnost VR pucačina?

VR pucačine se od danas mogu igrati na potpuno drugi način, dosta realističniji i zanimljiviji od konvencionalnog gde se koristio move controller za koji su mnogi smatrali da je velika slabost Sonijevog VR odeljenja. Kompanija Impulse Gear je osnovana u cilju stvaranja VR pucačine iz prvog lica, a sama igra Farpoint koja je ovih dana debitovala je njihov prvenac. Radeći na samoj igri inženjeri su ustanovili da dosadašnji VR kontroler ima mnoga ograničenja te samo iskustvo igranja nije najbolje, stoga paralelno sa razvojem igre radilo se i na novom kontroleru.

Izvor: play.co.rs
Podeli

Aim kontroler je savijena plastična cev neagresivnog dizajna koja ergonomski odgovara oružju u igri, dok u stvarnosti ne podseća na “pravo” oružje pa ga mogu koristiti i najmlađi. Na samom vrhu se nalazi LED kugla identična onoj na move controlleru koja omogućava kameri da se pokreće u smeru orijentacije kontrolera. Predviđeno je da uređaj držite sa obe ruke stoga su tasteri implementirani u obe drške. Zadnja drška poseduje obarač ili trigger taster za kažiprst, R1 i R2 tastere smeštene bočno u odnosu na trigger, te klasične PlayStation tastere (△,x,o,□ ) i jedan analog na dohvat palca. Prednja drška poseduje D-pad, drugi analog, share i options sa zadnje te L1 i L2 taster sa prednje strane. Analozi u odnosu na ostale tastere su postavljeni tako da ih je najlakše dohvatiti jer se najviše koriste u pucačinama. Sam kontoler je ambidextrous dizajna, što znači da ga mogu koristiti i desnoruki i levoruki igrači.

Bez obzira na činjenicu da je aim controller razvijan paralelno sa Farpoint igrom od strane iste kompanije, uređaj je moguće koristiti i drugim pucačinama, a primer je Arizona Sunshine koja sledećeg meseca stiže na PSVR. Phosphor Games će 26. juna izbaciti apdejt za The broken experiment koji donosi podršku za novi kontroler. First Contact Entertainment je potpuno preradio svoj naslov ROM. Promene idu od kozmetičkih gde su oružja iz igre prerađena da vizuelno odgovaraju aim controlleru do mehaničkih, u vidu novog oružja Grenade Launcher, što će omogućiti bacanje granata s obzirom na to da uređaj držite sa obe ruke.

Ono što bi mogla da bude mana aim controlleru je činjenica da ne možete pokretati ruke nezavisno jednu od druge te se na taj način odričete dela slobode koju nosi VR sam po sebi. Kakva će biti budućnost uređaja zavisi prvenstveno od podrške za naslove koji ne dolaze iz Impulse Gear studija.

Aim controller dolazi u paketu sa Farpoint igrom. Sony se potrudio da ponudi sam kontroler nezavisno od igre, ali je broj ovakvih jedinica ograničen. Naravno, Aim controller je već stigao u redakciju Play!Zine časopisa, i potrudićemo se da vam prenesemo detaljne utiske.

Izvor: Play.co.rs

Prati B92 na Viberu

Gejming

Beta: Destiny 2

Igra koja je trebalo da prodrma gejmersku scenu, kao WOW svojevremeno, spoj naočigled nespojivih žanrova, naslov zbog kojeg bi zakleti PCMR članovi kluba pokupovali konzole, a oni koji beže od MMO igara proigrali iste. U kombinaciji sa desetogodišnjim planom redovnih krpljenja i unapređivanja igre, novih DLC-ova i ekspanzija, pred nama je bila nirvana….

Gejming utorak 25.07. 12:21 Komentara: 0

Call of Duty: WW2 – Trejler za Zombi mod

Još ranije je najavljeno da će i ovogodišnja igra Call of Duty franšize imati Zombi mod, i danas na Comic-Conu je konačno stigao trejler koji otkriva nove detalje i koji je sada potpun, zato što se pre par dana pojavio deo trejlera.

Gejming petak 21.07. 20:25 Komentara: 3
strana 1 od 252 idi na stranu