Obsidian tizuje novu igru – Project Louisiana

Sinoć je na sajtu popularnog developera RPG igara, Obsidian Entertainment, osvanuo mistični simbol i tekst kojim ovaj studio najavljuje svoj novi projekat.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Petak, 20.01.2017.

13:40

Obsidian tizuje novu igru – Project Louisiana
Foto: YouTube Screenshot/Ilustracija

Kodovano ime projekta, Project Louisiana, mnoge je odmah asociralo na glasine koje su se prošlog leta širile igračkom publikom, o novoj Fallout igri, Fallout: New Orleans, tako da je hajp među fanovima ovog serijala momentalno porastao.

Ovo zvuči posebno uzbuljivo imajući u vidu da Obsidian stoji iza igre Fallout: New Vegas, jedinog “novog” Fallout naslova koji je obožavan i od strane hardkor ljubitelja Fallout serijala, koji priznaju samo Fallout 1 i 2 kao “prave” Fallout igre.

Ipak, ime projekta po državi Louisiana (gde se nalazi New Orleans) je najverovatnije samo “namerna” slučajnost, čija je svrha da zavara trag ka Fallout igri, jer je poznato da Obsidian voli da koristi imena američkih saveznih država kao kodna imena za svoje projekte.

Ono što je mnogo verovatnije, je da je u pitanju nastavak njihove hit igre iz 2015. godine, Pillars of Eternity. U jednom intervju maja prošle godine, Feargus Urquhart je potvrdio da studio radi na Pillars of Eternity 2, tako da je najlogičnije da je ovo PoE2 najava. Poznavaoci prvog dela će u tekstu i simbolu sa sajta lako prepoznati Edéra, jednog od vaših prvih saputnika iz igre, koji ovde izgleda govori o njegovom bogu Eothasu, za koga se verovalo da je potpuno nestao.

U svakom slučaju, sledi nam par dana i nedelja spekulacija i teorija među fanovima širom interneta, tako da se nadamo da će nam Obsidian vrlo brzo otkriti o čemu je zapravo reč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: