Ovo su moguće specifikacije Nintendo Switch konzole

Još uvek čekamo da Nintendo grandiozno prikaže svoju novu konzolu Switch, ali neke informacije o istoj su već počele da se pojavljuju na Internetu.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Utorak, 20.12.2016.

18:59

Ovo su moguće specifikacije Nintendo Switch konzole
Foto: Screenshot / ilustracija

Kako je Digital Foundry saznao, Switch će pokretati Nvidia Tegra procesor i to X1 verzija ili nešto što po performansama odgovara istoj umesto novije X2 arhitekture. Takođe, konzola će menjati frekvencije na kojima rade GPU i memorija u zavisnosti da li je postavljena na dok ili je u prenosnom modu, pa tako grafička karta radi na 768MHz, ali pada na samo 307.2 MHz kada konzolu skinete sa bazne stanice. Memorija ima manji udar na performanse i sa 1600MHz se spušta na 1331MHz. Procesor će raditi na 1020MHz nebitno od toga da li je konzola na bazi ili ne.

To sve znači da ćemo i na ovoj konzoli videti različite verzije iste igre kao na PS4 i PS4 Pro, odnosno da će, zarad održavanja performansi, igre imati verziju kada je konzola na bazi i kada je prenosna što bi u teoriji značilo pad grafičkog prikaza. Developerima se nudi mogućnost da prave takve igre, ali i da forsiraju konzolu da uvek radi u slabijem modu. Naravno, sve ovo je zbog štednje energije i omogućavanja dužeg igranja kada konzola nije povezana na izvor struje, a po objavljenim brojevima definitivno ćemo dobiti uređaj snažnijeg hardvera od onog iz WiiU.

Nintendo je za 12. januar najavio konferenciju na kojoj će otkriti sve o Switch konzoli kada ćemo videti da li su informacije koje sada imamo definitivne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: