Nintendo: Najava nove konzole - rast akcija za milijardu dolara

Nintendo je ove godine imao niz izuzetno pametnih i uspešnih poteza koji su podigli vrednost njihovih akcija za preko 50% u periodu od 9 meseci.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

18:45

Nintendo: Najava nove konzole - rast akcija za milijardu dolara
Foto: Screenshot

Poslednji u nizu velikih skokova na berzi, kada je Nintendno u pitanju, desio se nakon “najave za najavu” nove Nintendo konzole.

Iz Nintenda je juče stiglo zvanično obaveštenje da će se istog dana saznati zvanično sve o novoj konzoli iz ove kompanije (Nintendo NX, kako ga trenutno zovu), i sama ta informacija bila je dovaljna da podigne vrednost akcija Nintenda za čak milijardu dolara preko noći, što je skok za oko 4,6%.

Očekuje se da će nova konzola stići marta naredne godine, a prema nekim procenama analitičara, koštaće oko 250 dolara i neće doneti ništa revolucionarno, ali će postići uspeh na krilima Nintendovih kultnih igara.

Očekuje se da će se u prvom mesecu prodati u oko 2,5 miliona primeraka i onda u narednih godinu dana u još skoro 11 miliona primeraka. Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: