Nova rukavica omogućava igračima da ‘osete’ digitalni svet

Uprkos tome što je tehnologija virtuelne realnosti (VR) izuzetno evoluirala u poslednjih nekoliko godina, korisnici i dalje s vremena na vreme imaju potrebu da ostvare kontakt s virtuelnim objektima isključivo pomoću svojih ruku.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 27.08.2016.

18:35

Nova rukavica omogućava igračima da ‘osete’ digitalni svet
Foto: Screenshot

Ukoliko ne bude bilo nikakvih komplikacija, rukavica Manus VR koja će uskoro biti predstavljena trebalo bi konačno da oslobodi ruke igrača od kontrolora, ali će omogućavati samo taktilan povratak informacija, što znači da igrači i dalje neće biti u mogućnosti da osete oblik niti bilo koja druga fizička svojstva virtuelnih objekata.

Upravo tu na scenu stupa Dexmo, nova rukavica koju je razvila kineska startap kompanija Dexta Robotics.

Dexmo omogućava veliku slobodu pokreta, a u svaki prst su ugrađeni senzori koji će igračima omogućiti da osete pritisak.

Nažalost, o ovom proizvodu se trenutno zna vrlo malo – još nisu objavljeni ni njegova cena ni datum pojavljivanja na tržistu.

Gejmerima ostaje da uživaju u priloženom video-snimku i nadaju se da će se uskoro pojaviti mnoštvo novih koncepata u vezi sa VR tehnologijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: