WoT – Gamescom Finale Evropskog Kupa: Kako je prošla Srbija?

Danas je bilo finale evropskog kupa igrice World of Tanks. U finalnom meču WoT evropskog kupa – formata 3v3 / Best out of 3 (2:0 ili 2:1 je pobeda) na mapi Cliff (Litica), sastale su se ekipe Srbije i Finske.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.08.2016.

18:55

WoT – Gamescom Finale Evropskog Kupa: Kako je prošla Srbija?

Pobednik nosi kući Alienware laptopove i titulu, ali i drugo mesto nosi lepe nagrade – 3 x Logitech G430 surround slušalice. Uživo prenos na twitchu odradio je poznati WoT streamer – QuickyBaby.

Prva partija pokazala se kao interesantna, jer su Srbi otvorili prvu partiju T37icama, a Finci su počeli finalni meč sa 59-16icama – kinezima.

Finci su zauzeli svetionik, dok su se naši rasporedili po delovima mape blizu prve baze, Halucino na E6, pod brdo svetionika, kod prilaza ka njemu sa severne strane. BiliČiku se popeo na uzbrdicu na D4, mesto koje nije znano da je prohodno mnogima, ali se polako uvlači u turnire, kupove – pa i u nasumične bitke, a GeneralZixx kod kuća a C6/D6, sa čistim pogledom na bazu dva.

Uz oči na srpski tim preko svetionika, dva ostala Finca koja nisu bila kod svetionika, odlučila su da oko brda jurnu na bazu dva, izolovali su GeneralZixxa, ubili ga bez gubitka ijednog tenka, i krenuli ka Halucinu.

Uz juriš trećeg Finca sa brda, izvesno je bilo da će Halucino biti pregažen, a sledeći će biti BiliČiku.

Finci su kao napadači odneli laku pobedu bez gubljenja ijednog tenka, i pokazali su šta autoloaderi 59-16 mogu u čoporu da urade protiv samih, izolovanih protivnika. Jedan nula za finski tim.
Poèetak prve partije
Drugi meč je video Srbe kao napadače, i kako su naši jurili rezultat, promenili su taktiku i tenkove.

Jedan T37 zamenili su sa 59-16. Finci su držali sredinu – regiju E3,F3, potez sa dosta petlje jer su izgubili pogled na brdo i bazu 2. Halucinodegen je gurnuo kod svetionika, a generalZ i BiliCiku su se držali iza.

Nakon par minuta bez odspotavanja jedno drugih, Srbi su odlučili da gurnu u bazu 2, i da naprave pritisak Fincima. Uz Halucinodegena na brdu, imali su oči i videli su kada su Finci gurnuli, Halucino je ubacio po koju granatu u finske 59-16 dok su gurali ka drugoj bazi da je brane od ostatka srpskih igrača koji su je zauzimali.

Usledila je svirepa bitka iz koje su deblji kraj izvukli naši momci, jer se sa 3v3 spustila bitka na 1v1, finci su uspeli da unište i GeneralaZixxa i BiliČiku, po cenu od sopstvena dva tenka.

U ovom trenutku ostalo je samo dva ipo minuta do kraja partije. Halucino se spustio sa brda da juri preostalog igrača Finske, Juyhoua, ali kako je vrsta igre „Assault“ – ako istekne vreme, napadački tim gubi partiju.

Halucino je primoran da zauzima bazu. Jayhou je imao sve u svojim rukama. Samo je trebao da sačeka da se preostalo vreme bitke spusti ispod 1:40, kako Halucinodegen ne bi imao vremena da zauzme ponovo bazu, da ga opali jednom, resetuje bazu – i pobegne. Halucino ga ne bi stigao, isteklo bi vreme, i finci bi odneli kući Alienware laptopove.

Na žalost srpskog tima, to se upravo i desilo. Halucino je pokušao da pojuri za Jayhuom nakon reseta, ali bezuspešno. Vreme je isteklo. Finci odnose pobedu od 2:0.
Poèetak druge partije
Srpski tim ostao je bez pobede u finalu. Ali sve čestitke idu našim momcima, koji su stigli uopšte u finale! Pored medalja na OI, uzeli smo i srebro u WoTu. Odličan uspeh, odlično finale, i odličan kup. Svaka čast, momci!

Bo3, Cliff, Finale, Nagrada:
Pobednik: Alienware laptopovi
Gubitnik: Logitech G430 Slušalice

Srpski tim (Prva / druga partija):
GeneralZixx (T37 / 59-16)
BiliCiku (T37 / T37)

Izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: