Microsoft nije znao da njegova najbolja reklama uopšte postoji

Jedna od najemocionalnijih reklama za platformu Xbox kompanije Microsoft počela je prošle nedelje da privlači izuzetno veliku pažnju na internetu, ali tehnološki gigant sve do tada nije bio svestan njenog postojanja.

Tehnopolis

Izvor: Mashable

Petak, 29.04.2016.

13:30

Microsoft nije znao da njegova najbolja reklama uopšte postoji
Foto: Screenshot

U međuvremenu je saopšteno da je tvorac reklame režiser Džon Vikstrom iz Los Anđelesa, koji radi u dizajnerskoj industriji, ali nikada nije imao prilike da snimi reklamu.

Tu zamisao odlučio je da ostvari u svoje slobodno vreme, kako bi obogatio svoj portfolio.

Reklama po imenu “Player Two" priča priču o tinejdžeru koji se vraća svom Xbox-u koji nije igrao 10 godina, otkako je njegov otac umro.

Po aktiviranju konzole, dečak je u igri Rallisport Challenge, koju je nekada igrao sa ocem, primetio da se pojavljuje trkački auto u vidu duha.

Kao inspiracija za reklamu poslužio je komentar jednog korisnika koji je na YouTubeu objavljen pre nekoliko godina, a glasi “Može li igranje video igara da bude spiritualno isksutvo?”.

“Pročitao sam priču korisnika i ostala mi je urezana u sećanje. Čak ni godinu dana nakon toga nisam uspeo da se otresem osećanja koje je komentar ostavio na mene. Volim način na koji govori o vezi između dečaka i njegovog oca, i jedinstvenom načinu na koji se izborio sa gubitkom”, kaže Vikstrom.

Reklama je prošle nedelje privukla veliku pažnju, kada je video pogledalo skoro milion ljudi.

Kiki Volfkil, jedan od dizajnera igre, kontaktirao je Vikstroma i pitao može li da upotrebi video tokom govora koji se spremao da održi na jednoj konferenciji. Kompanija Microsoft takođe je autoru dala zeleno svetlo, promovišući reklamu putem društvenih medija.

Međutim, najveća nagrada stigla je u vidu podrške velikog broja ljudi koji su doživeli slična iskustva sa svojim bližnjima.

“Juče me rasplakala jedna žena, koja je ostala bez sina. Govorila je o tome kako ju je srećnom učinila moja reklama – ideja da se deo njenog sina i dalje nalazi tamo, u vidu imena na pobedničkoj listi, sa mnoštvom imaginarnih likova koji ga okružuju”, rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: