STEAM sigurnosna rupa je zakrpljena

Nakon otkrivanja sigurnosnog propusta u Steam sistemu koje je dozvolio resetovanje lozinke korisnika, Valve javlja da je rupa zakrpljena.

Tehnopolis

Izvor: klanrur.rs

Utorak, 28.07.2015.

14:15

Default images

Bag se pojavio između 21. i 25. jula i omogućio je malicioznim korisnicima da ukoliko znaju samo korisničko ime Steam korisnika resetuju lozinku ostavljajući polje za sigurnosni kod praznim, što je činilo “hakovanje” naloga trivijalnim. Mnogi streameri i poznati igrači ostali su bez pristupa nalozima dok nisu iznova resetovali lozinke.

Steam navodi da iako su resetovane, stare lozinke nisu otkrivene kao i da su svim sumnjivim nalozima oni automatski resetovali password na novi kako bi sprečili bilo kakve dalje probleme. Ujedno, ovo je bio razlog i što Steam nije radio dobar deo jučerašnjeg prepodneva (po našem vremenu) ali stvari su sada ponovo na svom mestu.

Izvor i foto: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: