Volite Solitaire? Pripremite se za okršaj na svetskom turniru

Da li ste nekada provodili sate igrajući Solitaire na svom računaru? Sada imate priliku da testirate svoju veštinu slaganja karata na specijalnom turniru.

Tehnopolis

Izvor: Huffington Post

Utorak, 19.05.2015.

16:16

Default images

Foto: Robert Jorgenson/ Flickr.com

Microsoft je objavio da omiljena kartaška igra za Windows računare slavi 25. rođendan. Kompanija obeležava godišnjicu organizovanjem dva turnira u Solitaire igri i veliko finale na kom će se sukobiti dva najbolja igrača na svetu.

Prvi turnir koji je počeo u ponedeljak je interno takmičenje zaposlenih Microsofta.

“Početkom juna isti izazov biće pred celim svetom”, piše u blogu kompanije i dodaje se: “Bićete izazvani da pobedite najboljeg od nas”.

Igrači će dobiti mogućnost da se takmiče u jednom od pet različitih modaliteta igre, uključujući i FreeCell (u kom koristite četiri dodatna polja za pomeranje karata), Spider (u kom “čistite” kolone sa što je moguće manje poteza) i klasičnu verziju “Klondike”.

Kompanija tek treba da otkrije dodatne detalje o ovom takmičenju.

Za sada možete vežbati besplatnim preuzimanjem igre na PC ili Windows Phone.

Prema Microsoftu, Solitaire je trenutno među prve tri najpopularnije besplatne igre u Windows Store.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: