Sony skupo plaća lažna obećanja za PS Vita

Sony Computer Entertainment moraće da plati kupcima PlayStation Vita konzole 25 dolara, jer im je dao netačne informacije o uređaju.

Tehnopolis

Izvor: Huffington Post

Četvrtak, 27.11.2014.

11:39

Default images

U okviru postignute nagodbe pred Federalnom trgovačkom komisijom, Sony će dati 25 dolara svim kupcima ove konzole, ili vaučere od 50 dolara za kupovinu igara.

Sony i njegova marketinška firma Deutsch LA reklamirali su konzolu kao uređaj koji omogućava korisnicima da igru započnu na PlayStation 3, a zatim se prebace na Vita, bez prekida kontinuiteta, što se ispostavilo kao netačno.

Štaviše, većina PlayStation 3 igara nema remote play opciju, a svega nekoliko može da se igra na više platformi.

Federalna trgovačka komisija (FTC) takođe navodi da su ljudi koji su kupili 3G verziju PS Vita dobili netačne informacije da mogu učestvovati u multiplayer igrama zahvaljujući tom uređaju.

Deutsch LA pripremao je reklame pred predstavljanje PS Vita i znao je ili je trebalo da zna da takve reklame zavaravaju kupce, kaže FTC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: