Call of Duty je veći od Igara gladi, Osvetnika, Transformersa..

Franšiza Call of Duty je od izlaska prve igre 2003. godine do danas zaradila vrtoglavih deset milijardi dolara, što je više nego holivudski blokbaster serijali "Igre gladi", "Osvetnici", "Transformersi" i "Iron man" zajedno.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

12:19

Default images

Popularna pucačina CoD je ovih dana dobila novi nastavak "Call of Duty: Advanced Warfare" koje igrače smešta u blisku budućnost (2054. godina) i ratovanje pomoću kibernetskih pomagala i naprednih oružja, a potvrda da je industrija video igara sustigla holivudsku stigla je i u liku Kevina Spejsija koji "glumi" u ovoj igri.

Pročitajte još: "Ko je dođavola Kevin Spejsi i zašto je u Call of Duty?"

Iako kompanija Activison nije objavila brojke nakon lansiranja CoD:AW-a (možda i prvi put od začetka franšize), izvršni direktor Activision Blizzarda Bobi Kotik je rekao da nijedan događaj u zabavnoj industriji ove godine ne može da se meri sa njihovim uspehom.

"Advanced Warfare je najveće lansiranje jednog proizvoda u zabavnoj industriji u 2014. u finansijskom smislu i prevazišlo je sve nove proizvode u filmu, muzici i književnosti ove godine", rekao je Kotik, podvukavši koliko je jaka franšiza poredeći je sa filmskim hitovima.

Ipak, dok se izdavači razmeću zaradom, a igra na "mejnstrim" sajtovima dobija visoke ocene, mnogi igrači i alternativna gejming medijska scena naslov ocenjuju plitkim, kratkim, tehnički zastarelim i kažu da je daleko od revolucionarnog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: