"Riđobradi protiv čudovišta" - prva igra na srpskom jeziku

Krstarica, jedini srpski internet pretraživač, objavila je prvu igru na srpskom jeziku - "Riđobradi protiv čudovišta".

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.11.2014.

18:24

Default images

U borbi Riđobradog patuljka sa čudovištima, tim Krstarice je preneo svoje dečačko oduševljenje igrom Angry Birds, tako da su ratobornu srpsku igricu sa likovima iz svoje mašte stavili na raspolaganje onima koji će voleti instrukcije na srpskom jeziku, vodeći računa o ciljevima koji se postižu teško, ali konstruktivno i zanimljivo, navode iz Krstarice.

Osećanje tako potrebne pobede preneli su na hrabrog patuljka, koji želi da oslobodi svoju teritoriju. Ova na oko dečja igra vežba čula, razmišljanje i strpljenje, a zadržava elemente mašte. Igrač je u ulozi Riđobradog, snažnog patuljka, koji u svom posedu ima top i bori se protiv zlih čudovišta Orkova.

Igra je besplatna i slična popularnoj Angry Birds, a glavni lik, Riđobradi, vizuelno je detaljniji i slikovitiji. Igrač je uvučen u svet fantastike, zemlju Patuljaka, raznih stvorenja i Velikog rata protiv Orkova.

Bori se protiv neprijatelja mnoštvom različitih đuladi - drvene prepreke treba spaliti vatrenom đuladi, neprobojne zidove treba otopiti pomoću đuladi koji su puni otrova, a na raspolaganju su i đulad od kamena, metala i leda.

Igrač bira oružje i njegove mete, a taj odabir je ključ za rešavanje nivoa. Cilj je da upotrebi što manje đuladi, što zvuči jednostavno, ali je potrebno puno veštine i strpljenja u pronalaženju prave putanje i ugla pod kojim će đule poleteti iz topa.

"Ideja za igru na srpskom jeziku nastala je zbog čestih instrukcija koja nisu uvek razumljiva svima. Svi se igraju, ali ne govore svi engleski, i konačno - zašto da nemamo i igricu na srpskom", kaže Ivan Petrović, osnivač i direktor Krstarice.

"Kada je Krstarica nastala - bio je to srpski Google, a i do danas ima preko milion vernih posetilaca, jer kako god svet napredovao, ipak je prisutna naša poslovica Svuda prođi, svojoj kući dođi", dodao je on.

Igra je, kako kaže, "zarazna" i zanimljiva, pruža sjajnu atmosferu i odlična je dnevna doza zabave. Sadrži 30 nivoa, čija težina se postepeno menja, od lakših ka veoma teškim.

Igra je dostupna za Android telefone i tablete i može besplatno da se preuzme sa Google Play prodavnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: