Frostbite tim pokrenuo Battlefield 4 na iPadu

U sledećem koraku, koji podrazumeva još bolje igre na našim telefonima i tabletima, DICE-ov Frostbite tim uspeo je da pokrene delove Battlefielda 4 na iOS-u.

Tehnopolis

Izvor: Frostbite.com

Subota, 08.11.2014.

18:50

Default images

Na svom blogu, EA je najavio da je uspeo da izvede malo čudo, tačnije, da pokrene relativno nov Battlefield na iOS uređaju.

Iako na žalost mnogih ne postoji i prateći video, postoje slike koje pokazuju da se tim „igrao“ sa iPadom.

Menadžer za mobilne platforme u Frostbiteu Stokholm, Kristofer Benjaminson, naglasio je da je u pitanju tehnički demo koji ukazuje na mogućnost ovog koncepta, i da je tim uspeo da pokrene samo pojedine delove igre.

On takođe tvrdi da je Metal API koren ovog novog potencijala procesiranja.
„Hardverska i softverska ograničenja primorala su nas da smanjimo broj objekata i njihovu kompleksnost kako bi zadržail vizuelni identitet. Sve ovo se promenilo kada je Apple predstavio Metal koji nam je omogućio da maksimalno iskoristimo hardver“, izjavio je Benjaminson.

Slika ipak pokazuje da igra nije renderovana u standardnoj rezoluciji iPad Aira 2, ali Battlefield 4 i ne izgleda toliko lošije kada su teksture u pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: