Half-Life: 16 godina od izlaska legende

Nadanašnji dan već davne 1998. godine Valve je objavio Half-Life i napravio pravu revoluciju i započeo jednu od najpoznatijih franšiza u istoriji.

Tehnopolis

Izvor: Tportal

Subota, 25.10.2014.

16:42

Default images

Prvi Half-Life do danas je prodat u više od deset miliona primeraka, a kult koji je stvoren potvrđen je 2004. godine izlaskom Half-Lifea 2. Nažalost, njegova priča nikada nije zaokružena. Kao što sigurno znate, Valve je objavio samo dve od tri najavljene ekspanzije, a s obzirom na period od desetak godina, evidentno je da priča nikada neće biti završena.

Izlazak treće igre u franšizi i dan danas užasno zabavlja, ali i frustrira gejmre širom sveta. Nije isključeno ni da se Valve prepao ogromnog interesovanja i jednostavno odustao od razvoja “trojke” iz straha da nikada neće moći da zadovolji neizmerno velika očekivanja igrača.

Prošlo je mnogo vremena, a Half-Life se i danas rado igra. U čemu je pak bila njegova genijalnost, proverite u izvrsnom osvrtu koji je jedan gejmer napravio:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: